SWEET MEMO


Sweet Pinky

Tuesday, October 6, 2009

Terapi Minda Part 2

Salam...
yeaa ni kesinambungan for entry b4 thiz...ermm ohw yea..tika aku online ni..tidak lagi using MAXIS broadband..ehehe :) sudah der anjakan paradigma...ehehe.. suke!..suke!... totally different n more cheaper... n the most important kelajuan semaksima.. hahaks...
ohw yea..nevermind nanti aku create spesel entry regarding modem terbaru ni yea..
hurmm..so last Sunday, kami bertiga telah lepaking at The Curve..mmg da nekad nk watching cinema..yeahh so sebulat suara dibuat utk menonton cite "The Ugly Truth".. ehehe citer ni mmgla romantik movie n der la selit2 skit lucu 18++ ke atasnyer...nk tau kna pi tgk sendiri.....
hurmm to be continued....mlm ni segan laks nk update.. pikiran duk pikirkan final exam yg bakal menjelang...counting days..lalalala
p/s: x sempat lg nk upload pic...

Sunday, October 4, 2009

Terapi Minda

Salam..
ari nie der class Software Engineering cam biase..start kul 8.30 n bis around kul 4 ptg..tapi ari ni bis awal skit..kul 3 ptg..egegege... uik, tak sangka nie da second last class for this semester..waahhhh...
ermm ari ni pas jer bis class.. aku blik around kul 4 ptg..actually dari dlm Dewan Kuliah lagi jari jemari aku nie da menari type kat keypad hset N70 (bilela la nk tukarr nie hset aaa) sms kat Ain, kwn sek aku tanye whether die der program pape tak ari nie...tetibe hati aku kepingin nk tgk cinema.....uwaaaa lame tak gi hang out same2 terapi minda..ehehe..
Kebetulan laks smlm time aku beli magazine Eh!..aku terusya Jenguk bulan ini nyer column... der THE TIME TRAVELLER'S WIFE.. cam syok n leh layannn jer cite ni....dijadualkan di layar perak pada 1 Okt 2009......yesssss.......nk watching diz movie....perlukan terapi minda sebelum menjelang Final Exam lagi 2 week lagi..hikhiks...
so bile reach jer umah..aku trus confirmkan with Ain n Eija..depa sume line clear..leh hang out together..yeahhh!!! da lame benar tak jumpe Eija...wahhhh da dekat setahun ka, Eija? ......
so apelagi...kete Satriaku trus memecut laa menuju ke The Curve,Damanasara... yeahhh yey..yey.....
p/s: nanti aku sambung next entry kay....last2 cite lain yg kami tgk..hahaks but not bad...cite yg beshhh!!!

Saturday, October 3, 2009

~Pantun Versi Raya loghrat negeri2~


Kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu..
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan! daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri(org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur. ..
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq

Perlis...
Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

p/s : Pantun ni spesel for all my bloggers.. (",)

Menghitung Hari

waaa pejam celik pejam celik..da nk menghadapi final exam for diz semester..adakah aku da get ready nk hadapi?waaaaa so far sem ni paling manyak credit aku amik ..12 credit hours..gege subject byk yg killer subjects lak tu....paling gerun OOP dan Softare Engineering...uih.. carry mark pun isau jer tgk..aisehmann..... Aljabar Linear pun wat aku ase tak confident jer.....so far Accounting Information System jer leh la..bernyawa...yg lain ibarat nyawa-nyawa ikan(btul ka istilah aku nie) hahakss...just ignore about it!.....adeiiii adakah aku da bersedia menghadapinya!!!!... serius aku isau, takut, berdebar.......sume da bercampur baur nier...mudah-mudahan aku tenang dan sabar menjawab soalan-soalan cepu emas nanti...hohoksssss
p palang s: u alls doakan utk aku yea...aminnnnnn

NASI BERIANI + RENDANG AYAM SPECIAL MY MOMMY

walaaaaa.... superbla...tak sangka sungguh..My mum ari ni masak spesel..gegege Nasi Beriani with Rendang Ayam (peberet ni) suke! suke!!! hahakss...lazat tau..hingaaaaa menusuk ke kalbuku... ehehehe.... nanti aku snap that pic kay! hahaks .... for my lovely dad laks..my mommy masak kan spesel sup ikan..walaaa ni pun aku tibai skali tadi..hahaks lantakla..nasi beriani dgn sup ikan dan rendang ayam..hahaksssss.....

Tuesday, September 29, 2009

October...

Loves to chat. Loves those who loves them. Loves to takes things at the center. Inner and physical beauty. Lies but doesn't pretend. Gets angry often. Treats friends importantly. Always making friends. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care of what others think. Emotional. Decisive. Strong clairvoyance. Loves to travel, the arts and literature. Touchy and easily jealous. Concerned. Loves outdoors. Just and fair. Spendthrift. Easily influenced. Easily loses confidence. Loves children.

~ Better In Time ~

~ Better In Time ~ by Leona Lewis -

It's been the longest winter without you
I didnt know where to turn to
See somehow I cant forget you
After all that we've been through

Go in, come in
Thought I heard a knock
Who's there? no one
Thinking that i deserved it
Now I realize that i really didnt know
You didnt notice, you mean everything
Quickly im learning, to love again
All I know is, imma be ok

Thought I couldnt live without you
its gonna hurt when it heals to
It'll all get better in time
Eventhough I really love you
I'm gonna smile cause i deserve to
It'll all get better in time

How could I turn on the tv
Without something there to remind me
Was it all that easy
To just put aside your feelings

If i'm dreaming
Dont wanna let, hurt my feelings

But Ihats the path, I believe in
And I know that, time will heal it
You didnt notice, you mean everything
Quickly i'm learning, to love again
All I know is, imma be ok

Thought I couldnt live without you
It's gonna hurt when it heals to
It'll all get better in time
Eventhough I really love you
I'm gonna smile cause I deserve to
It'll all get better in time

Since theres no more you and me
It's time I let you go so i can be free
And live my life how it should be
No matter how hard it is ill be fine without you
Yes I will

Thought I couldnt live without you
It's gonna hurt when it heals to
It'll all get better in time
Eventhough I really love you
I'm gonna smile cause I deserve to
It'll all get better in time


p/s: really luv n enjoy dis song (",)

Candy Shopper Tote

I've always been looking for a casual shopping bag where I could fill it up to the brink with my "shopping thropies"...and I found it!! This practical canvas shopper tote comes in the exciting funky designs and is very durable for your everyday use.
The size is just right to fit a magazine, your cosmetic pouch, wallets, drinking bottle etc etc...AND the best thing is..it comes with a zipper! so what are you waiting for? I'll let the pictures do the talking now..check em' out :)


* Diz entry edit from diz blog http://myliltrinkets.blogspot.com/2009/09/canvas-shopper-tote.html


Let check it out...really AWESOME...ehehe..aku pun teruja lalu memilih salah satu bag tuu....jummm shopping online..adeii bag addict tol aku diz month..termasuk bag ni da bag ke-3 aku beli utk bulan ni..

Canvas body with soft rope handle (very comfy grip n carry)
Handles are approx. 10.5"
Interior has 1 zipped compartment for all the little extras
1 handphone pocket and 1 pen pocket
Size : approx. 16" x 10" x 5"
Material : Canvas

Price : RM35 (New price!Limited time offer only!!)

http://myliltrinkets.blogspot.com/2009/09/canvas-shopper-tote.html


p palang s: adeiii tensen lor..since Thursday nk upload pic raye dan pic2 lain...MAXIS broadband ni really damn sloww.....oohwwwwww nk tukarrrrrrrrr..enough lorr for 1 year i using it......ushhh





Berita Mengejutkan....huhuksss

Pelajar UTM Ditemui Mati Selepas Beranak...
JOHOR BAHRU: Sedih dan menyayat hati! Itu nasib malang seorang bekas pelajar wanita berusia 26 tahun yang ditemui mati dipercayai akibat pendarahan serius selepas melahirkan anak dalam keadaan serba kekurangan di sebuah bilik asrama di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Skudai dekat sini, petang kelmarin.Lebih malang lagi, bekas pelajar tahun empat itu dipercayai menderita keseorangan ketika melahirkan anak dan hanya ditemui kira-kira jam 5 petang, selepas lebih dua hari Allahyarham menghembuskan nafas terakhir.Kejadian disedari ketika minggu orientasi pelajar baru berlangsung apabila beberapa pelajar mengadu kepada ahli jawatankuasa (AJK) minggu orientasi ada sebuah bilik asrama berbau busuk.Berikutan itu seorang daripada AJK minggu orientasi memeriksa bilik berkenaan yang berkunci dari dalam itu.AJK terbabit membuat aduan kepada pengetua kolej kediaman sebelum pengawal keselamatan diarah menyiasat.Sebaik pintu dibuka, pengawal keselamatan terbabit terkejut melihat sekujur tubuh tanpa seurat benang terbaring kaku dengan percikan darah di lantai.Lebih mengejutkan, penemuan bayi lelaki yang sudah tidak bernyawa tidak jauh dari mayat wanita itu.Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Ruslan Hassan, berkata pihaknya menerima maklumat berhubung penemuan mayat wanita berkenaan sebelum bergegas ke tempat kejadian.“Berdasarkan siasatan, mangsa berasal dari Kelantan dan belum berkahwin. Dia disahkan meninggal dunia sekurang-kurangnya dua hari sebelum ditemui.“Kami percaya besar kemungkinan kematian mangsa berpunca daripada pendarahan serius selepas bersalin.“Namun, kita tetap meneruskan siasatan bagi mengenal pasti punca sebenar kematian mangsa dan melihat sama ada wujud kemungkinan ada unsur jenayah,” katanya.Ruslan berkata, pihaknya tidak menolak kemungkinan pasangan wanita terbabit pelajar di kampus sama.“Buat masa ini kami dalam proses mengenal pasti pasangan wanita berkenaan bagi membantu siasatan, manakala mangsa sudah dihantar ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) untuk bedah siasat.“Sesiapa yang mempunyai maklumat berhubung kejadian diminta menghubungi polis Johor di talian 07-2212999 atau tampil ke balai polis untuk membantu siasatan,” katanya.Sementara itu, Penolong Pendaftar Perhubungan Media UTM, Sabri Ahmad, ketika dihubungi memberitahu mangsa sudah ditamatkan pengajiannya pada Januari lalu selepas gagal pada peperiksaan akhir Semester 1 sesi 2008/2009.Menurutnya, bilik berkenaan disewa wanita terbabit sejak 11 Mei lalu kerana polisi UTM membenarkan orang luar menyewa bilik asrama ketika cuti semester.Ditanya tindakan seterusnya berhubung kes itu, Sabri berkata, pihak kampus tidak dapat menangani kes berkenaan seperti kes biasa membabitkan pelajar memandangkan mangsa tidak lagi berstatus pelajar selepas ditamatkan pengajiannya.“Bagaimanapun, kita akan berusaha membantu pihak berkenaan berhubung urusan berkaitan dengan kejadian ini,” katanya.Berhubung dakwaan kemungkinan teman lelaki mangsa pelajar UTM, Sabri berkata, pihaknya tidak dapat mengesahkan perkara itu kerana buat masa ini belum ada maklumat mengenainya.
Berita nie aku dpt from Blog Ema..i just explore..ngupe2..berita da lame..sejak awal bulan July 2009
Dari Pandangan Eima...
sumpah aku terkejut masa baca paper pagi tadi.dan aku lagi takot bila terpikir kejadian tu mungkin jadi kat kolej aku.1 level dengan bilik aku ke.tak pon 1 blok ke1 kolej keadehhhhh...apa-apa pon..alfatihah buat arwah.semoga rohnya tenang dan diterimaNya.macam2 aku rasa skrg ni.kesian.sebak.takot.macam2 lagi lah.berimaginasi situasi arwah pada masa menanti ajal tu.allah hu akbarperitnya.sakitnya.seksanya.sudahlah 9 bulan menanggung seksa.ditambah pula tekanan dibuang utm.masa depan yang hancur.dan kini.skali lagi arwah diduga dengan aib kematiannya.semua sbb CINTA kan?kenapa wanita slalu yang menjadi mangsa.cettt, aku harap bf yg tak bertanggungjawab tu menerima pembalasan yang sama.bodoh la.nak sedap je.aku dh teremosi.sedih wei.kesian.smoga keluarga beliau tabah menghadapi ujian dunia ni.amin.
Eima Jer: Dengar kata kolej 9..hmmm hope everything will be ok.. =)
Hasil Kaki Dan Tangan Eima Jer Pada
11:30 AM
Labels: ,


p palang s: Moga arwah ditempatkan di kalangan mukminin dan dosa2nya akan diampunkan...aminn... dan semoga kaum HAWA benar2 realize hakikat dan lumrah kehidupan kini dgn lebih beware dgn CINTA.......

Saturday, September 26, 2009

Kisahku Diz Weekand...

Salam...
as u all know..tiada hari rehat untukku untuk hujung minggu termasukla hari Sabtu n Ahad..since aku da nekad nk biskan my study during weekand so niela aku kna hadapi dan perlu korbankan..ermm so ari nie 26 Sept sempena 7 Syawal 1430H, kuliah aku telah pun begin semula...so nak tak hendak knala ngadap gak muke Prof kat campus...hoho even mood raye still ader lagi....(^^)
ari nie aku der Class Aljabar Linear..adeiii subject killer utk aku diz semester..hahakssss..ermm sepatutnya ari ni der kuiz ke-3..serius aku x study pun...susah payah jer bawa buku bagai blik ke Jitra,kg halaman ibundaku..tapi tak nyer nk bukak...egegege..so ari ni dgn tawakal dan redhanya aku knala hadapi kuiz ke-3...still ingat lagi takk..before aku cuti raye..aku der amik Test for diz subject..hoho mmg hampeh btul aku jwb diz test..hohokss ase nyesall sgt x study dan phmkan konsep OBP, Persamaan Gauss Jordan dsb....hohoho......tulun tulun......aku nak maintain my pointer...xnak la drop...egege (",)
Class ari ni start kul 2.oo p.m smpaila kul 7 lebih..hohoks...oh yea..markah test dan kuiz ke-2 da dapat..hahakssss adeii bleyla tahan markahnyer setimpal la dgn akunyerr usaha.....hahaks yg paling besh tu..ari ni Prof mention no kuiz..yeahhhhh...next 2 week leh prepared lagi....tenkiu tenkiu...pas jer class aku da janji dgn my old friends nk jumpe kat area IKEA n THE CURVE ari ni...
hurmm... aku smpai kul 8 kat area IKEA. ...trus jer solat Maghrib dan menanti Isyak skaligus...then my friends make call gtau die da berada kt ENTRANCE...kami pun dptla jumpe setelah sekian lama hanya online through ym jer....
Mamam kat THAI EXPRESS lagi skali..hoyeh..hoyeh...ehehehe.. sebenarnya aku teringin nk mam Keowtiow Tomyam..tapi sbb tetibe ase nk tukar menu ase NASI GORENG TOMYAM laks.....so menu for mlm nie adalah NASI GORENG TOMYAM dan MANGO BLEND THAI....(my peberet drink ).....
then we all jengah ke versi UPTOWN area THE CURVE....hurm... kali ni aku spends utk beli 2 shawl,( 1 for my dad dan haruss aku amik kaler pink) 1 COCA-COLA for tissue holder,keychain BiG APPLE DONUt(eceh-aku reka name ni), Mask for prevent HINI(cute oo..kaler pink lagi..my peberet color) and HANDBAG ORGANIZER...(YEehaaaa.atlast aku jumpe gak diz things ..suke..suke!!!)...nanti aku akan upload that pic kay...camera battery aku flatla..sowiiii..sabar menanti tau utk next entry....
Akhirnya aku slamat smpai kt umah kul 10 lebih...harusss balik awal..kna settle down kan coursework JAVA yg Prof kasi sebelum raye...tomorrow is due date..uwaaaaaaa.....
skg ni sblum nk mulekan course work tu..aku update my blog n jengah my facebook...lalalala....

Friday, September 25, 2009

Eid Mubarak 2009


Salam Aidilfitri Minal Wal Faizin......



Taqobbalallahu minna waminkum, shiyamana washiyamakum


SELAMAT HARI RAYA IDUL FITRI 1 Syawal 1430H

1 Syawal 1430H tahun ini diraikan dengan penuh kesederhanaan tapi dlm suasana yg meriah.. Tahun ni seperti juga tahun2 sebelumnya..family aku beraye nun di Jitra,Kedah..umah nenda sebelah my mum... da jadi rutin mmg sinila tempat kami sekeluarga beraya..so takkan timbul nk gegiliran dengan belah abah..even my abah pun sonok beraya kat Kedah... actually saudara mara belah my dad byk kat belah Perak..hurmm skg yg tinggal cume nenda (tok) jer belah my mum..... panggilan nenek belah utara ialah tok nyer dan wan utk datuk... kalo belah Perak opah..tok utk datuk belah lelaki..wan belah my mum da tiada lagi, begitu juga belah my dad opah n tok da menghadap ILLAHI...moga mereka ditempatkan di antara org-org yg mukminin....AMIN...


Raya pertama... Tahun ni pepagi lagi aku berpeluang utk tunaikan Solat Sunat Hari Raya bersame my lovely mum, Mak Ngah,Mak Long dan kazenku,Wanee di masjid berdekatan umah tok ku...Kaum Lelaki menunaikan solat sunat Hari Raya di Masjid Jitra....kami Kaum HAWA gi berdekatan..egege mudah nk siapkan juadah utk kaum ADAM nanti....alhamdulillah....then pas jer kaum ADAM da blik..kami pun beraye di umah tok2 sedaraku..hari ni juadah nya ialah LAKSA....nyum nyum..nyum..


Raye tahun ni sedikit meriah coz Pak Ngah sekeluarga beraye di kg..last year depa beraye di Sabah belah isterinya..tahun depan turn his wife laks plaks...ermm.. and this year pun meriah coz raye ke-2 da masing-masing sibuk merewang der kenduri kesyukuran...kenduri syukur sempena majlis pertunangan sepupuku, Khairool@ Baun, kenduri tahlil arwah datukku, Hassan bin Mat Saman, kenduri doa selamat utk abahku yang selamat menjalani operation dan kenduri kesyukuran sempena kejayaan cucu dan anak-anak tok ku.....wahh Majlis berakhir sehinggala midnite..pehh menunya Nasi Tomato,Ayam Masak Merah, Daging blackpepper, Lauk Kari Buah Kundur, Acar dan Air Orange....


Ermm Raye ke-3 laks..Majlis Pertunangan sepupuku Mohd Khairool b Mansor dengan tunangnye dkt2 Gurun err batu 16..kat area Kedah gak..eh kalo tak silaps kan sepupuku iatu anak-anak Mak Long setakat ni wahh pegang rekodla..sume menantu dan bakal2 menantunye sume belah Kedah..egege pandai sungguh anak2 Mak Long mencarik erk....senang nk beraya...hahaksss..jgn tak tak tau.....(^^) aku yg xpenah la decorate hantaran bagai ni telah dipaksa rela oleh kazenku,Kak Ya utk bantu die decorate...hahaks mujurla Mak Ngah ku leh tahan creative gak owangnyer...so kami bertigala yg sedaya upaya siapkan hantaran tunang utk sepupuku tu...mujur 3 jer hantaran yg perlu didecorated..hahakss...pihak lelaki kasi 7 dulang berbalas 9 dari pihak perempuan...so tepat kul 12 tghari kami siap sedia nk bertolak ke umah bakal tunang sepupuku tu.... daaa alhamdulillah majlisnyer berakhir dan selesai....menu kami Masakan Kampung..pehh sedap gak..layannnnnnn.......(ermm yummy der sambal belacan)



Raye ke-4.. pepagi da bersiap beraya kat umah pakcik saudaraku,adik my abah kat Mergong,Alor Star...then dpt invitation utk gi open house kat umah ipar kakak sepupuku di Tanah Merah,Jitra..waa kali ni menu yg menanti kami ialah mihun sup utara..pehhh sedap seh!!..yeala menghadap kuih muih bagai ..sampai naik muak da..ehehe..


Raye ke-5..kali ni kami da bersiap nk pulang ke KL...so tengahari da get ready nak bertolak ke Sg Petani..umah Mak Long ku..kami konvoi bersama sepupuku, Wanee n Eena... juadah mkn tengahari di Restoran Nasmir..nasi kandar.... nyum nyum....



Raye ke-6 @ my home sweet home... bersantai di umah sepanjang hari..juadah hari ni..hahakss order McDonalds....pehh mau dekat RM80 gak tu..hahakss... lidah da lame kecur nk mam fastfood laks..lalala


Kay for the rest, Selamat Hari Raya Aidilfitri Minal Aidil Wal Faizin, and saya nak mintak ampun dan maaf byk2 sekiranya tanpa atau disedari ada terkhilaf serta mohon halalkan apa yg telah termkn n terminum yeaa.. So, 0-0 lah yer (",)


SEKIAN CORETAN SEMPENA 6 SYAWAL YG DA BERAKHIR.....



p/s bilerla aku nk tunaikan pose 6 laks yea....ehehe





Monday, September 14, 2009

Kisah sepanjang last weekand until on Monday...


Salam .....


ermm da lame benor laks ase x update my blog..ermm lately ni just blogwalking jer another bloggers...ermm actually byk citer sepanjang minggu udah..aku lately ni bz focus on test @ my campus UTM..huhuks..biasela keje smbil study byk komitmen n cabaran..gegege nk study pun x sempat...so knala bijak bahagikan mase..hoho...hurmm..

so far alhamdulillah lega atlast da berakhir test..so dptla menghadapi HARI RAYA AIDILFITRI MINAL WALFAIZIN yg bakal menjelma setahun sekali ni dgn tenangnya..gegege (padahal final exam akan menjelang laks pas ni).. aku xtau nape laks diz sem malaih sgt nk study..slalu amik last2 minute..lebey suke memerap kat my bedroom..gegege tido dgn lenanya di tilam ku yg empuk beralaskan my peberet cadar IKEA..ehehe...udahla diz sem aku amik lebih credit hours..Ya Allah kuatkanla semangatku!!...aminn



last Saturday aku der Test Aljabar Linear..uwaa... nyesal la..ase cam nk redue jer test tu..huhuks ni la padahnye tanak wat exercise..gegegege isaula kalo x dpt maintain my CGPA...gege nk dean list lagi diz sem...hikhik.. erm and by Sunday laks test OOP Programming in JAVA..just imagine dlm satu ari aku kna cover 3 4 chapter..padahal b4 nie bknnyer phm sgt diz subject..huhuks atlast br nk fokus n phmkn...alhamdulillah dptla ku memahami diz subject after aku check it out through my lappy n notes2 Prof...even though masih kelabu (blur) pada certain2 topic..gegege...coding2 nie wat kepala ku berasap la..lalala wink~ wink~ nape dulu time study Visual Basic 6 mudah jer..ehehe malah makin sonok laks wat..tapi yg nie..kna pakse rela laks...hahaksss :p


ermmm weekand aku for this month dan mendatang takder istilah rehat...aku akan penuhkan my routine gi opis,kuliah,opis,kuliah,opis,kuliah..... huhuksss i need a rest la...uwaaaaa....bile saat aku dpt rest on weekand.......insyallah kalo ikutkan aku ingat pas bis jer study nk continue study lagi...so knala kuat skit semangat tu..belajar selagi terdaya....


diz week aku akan stay sorang2 semula di Putrajaya..my bro da start cuti..amboih sakanla college die da awal2 start cuti..awal seminggu laks tu..hahaks aku ngusik my mum gtau susah2 sgt soh jer Amy wat kan kuih raye by thiz year...hahakss yeala cume die jer yg cuti duk kt umah skg..yg lain masih lagi berkeje.....ehehehe


Ari ni pas jer bis time keje..aku singgah umah dulu anta my bag2 n my lappy kt apartment..yeala biasela bile time hujung minggu mesti angkut bagai2 blik umah my parents..so niat da nk gi Alamanda..so apelagi knala taruk dulu brg2 yg der dlm bonet ke umah dulu..kang naya nak angkut dari basement ke tingkat atas..adeii naik lift sampai ke puncak langit nun..hikhik..tak sanggup den!!.. ermm then trus jer direct gi Alamanda..


sajer nk terapi minda...hahaks penawar ubat pas bertungkus lumus menghadapi test..hahaks (test yg x seberapa jer jwapannyer)..isauulaaa... lalalaala ermmm aku gi Lovely Lace, Body Shop, Parkson, SASA n boutique GUESS..cuci mate2 dulu... last2 terkenan laks dgn compact powder Body Shop n for eyes bags.. hahaks..pehh mau dkt 200 rat gak la..hahaks actually mmg da niat nk beli if compact powder MAC yg aku beli kat KLCC tu akan bis nanti..utk backup la..tapi sbnarnyer MAC tu masih lg berjasa..der byk lagi..pehh tahan gak erk bedak ni..aku berkenan sejak ngok stylishnyer bekas compact powder Body Shop yg unique tu biler Kak Niza (my classmate kt UTM) wear it!! so mmg cadang nk beli nanti.. so far aku cume penah pkai perfume (ni pun time study dulu2 kat Damansara) n lip gloss Body Shop jer (nie since last year)...yg lain sume x penah gi..kalo sesuai..aku akan maintain on using diz product...hahaks akhirnya termkn pujukan rayu sales gurl yang sgt menarik n sangat la sopan melayan customer nyer okeh! ehehe aku trus register as member Body Shop!!..er adakah nyesal..oo tidakk..ehehe.... ahli utk seumur idup!! kayla tu ,beb!.... (",) wink~ wink~


mm pas tu trus gi Secret Recipe..teringin laks nk ase brownies Carrot Cheese n Giant Currypuff yg spicy tu..ehehe so apelagi aku tapaula...ngamai benor owang skg berbuka puasa even ari2 akhir nk puasa nie..sume tempat reserved..adeiii... pas tu aku gi jenjalan gi MPH..da lame tak beli novel n buku2..asyik ngadap buku2 kuliah jer...ermm last2 aku belila Tafsir Al-Quran (pink kaler lagi u..ehehe cutela) dan

Majmu Syarif Kamil (buku doa2 seharian, Zikir dan Yassin)...serius bile tgk Majmu Syarif Kamil ni teringat kat Kak Shaba...sungguh tak sangka dpt jumpe buku ni kat MPH..kalo x silap Kak Shaba time tu beli kat Makkah..alhamdulillah berkat bulan pose..aku dptla memilikinya...insyallah akan aku gunakan dgn sebaik2 nya...(really miss her so much la...akak Shaba!!... akak ni telah wat pilihan utk bersara awal pada 1 Sept 2009)..

last2 aku nekad la nk berbuka gak kat Kenny Roger's tetibe aku craving nk mam Macaroni Chicken Cheese laks n Ice Blended..gegege.. even berbuka sorang2 aku redah jer...ehehe..buhsan gak tapi telan jer la....ehehe.. ermmm last2 aku blik umah kul 8.45 mlm....

*inilah kisah ku sehingga hari Monday...........

-THE END-

Monday, September 7, 2009

Berbuka Puasa di THAI EXPRESS @ The Curve, Damansara

with my friendz @ my neighbour, Nur Ain

Hang out

with my friends, NUR AIN BT MOKSEN


Date: 6th September 2009

Time: 04.00p.m-12p.m

Venue: IKEA, IKANO & THE CURVE, DAMANSARA.



di Thai Express...

hahaks di IKANO.."pose" di umah kg...(spoilt la plastik bag)ehehe

eh kwn2 kat belakang tu bukan my son kay..hahakss..model sambilan tu..

i like this photo!!! credit to the photographer..kuikui...x knal pun sape sebenarnyer..

Kay,next entry aku citerkan lebih details kay..hahaks malaih laks nk update memlm nie..ehehe so korunk just view that picture dulu yeaa...actually der manyak lagi pic yg kami snap for that day..tapi xla sume dpt di appearkan di sini utk tatapan sume...gegege..

p/s Sonok sgt dapat gi hang out last sunday..lame da x kuar same2 kan Ain?..

SMK Ideal Heights Gathering 2009

Majlis Berbuka Puasa
SMK Ideal Heights Gathering 2009

Date: 5th September 2009
Time: 06.30- 11 pm
Venue:
Hotel Putra,KL


Let the pictures do the talking eh! .. (",)

* credit to Faizal Nayan dan Fazrul Faiz for snap those picturez...














p/s ..terkenang zaman persekolahan...hurmm tak sangka after more than 7 or 8 years dpt ketemu sama mereka sume..


Saturday, September 5, 2009

Dedicated for u MAMA.. i LUV U!~

Orang kata aku lahir dari perut ibu..
Bila dahaga, yang susukan aku.. Ibu
Bila lapar, yang suapkan aku.. Ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. Ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Ma!
Bila bangun tidur, aku cari.. Ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang ..Ibu
Bila nak bermanja.. Aku dekati ibu
Bila nak bergesel? Aku duduk sebelah ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya ibu
Bila nakal, yang memarahi aku ? Ibu
Bila merajuk? yang memujukku cuma.. Ibu
Bila melakukan kesalahan? Ibu juga lah yang paling cepat marah..
Bila takut? Yang tenangkan aku.. Ibu
Bila nak peluk? Yang aku suka peluk.. Ibu
Aku selalu teringatkan .. Ibu
Bila sedih, aku mesti telefon ibu
Bila seronok? Orang pertama aku nak beritahu? Ibu
Bila bengang.. Aku suka luah pada ..Ibu
Bila takut, aku selalu panggil.. ? Ibuuuuuuuuuuuuu!!
Bila sakit, orang paling risau adalah ..Ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk juga ibu
Bila merajuk, yang datang pujuk aku juga.. Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu..Ibu
Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
Yang selalu masak makanan kegemaranku.. Ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku, Ibu
Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
Yang selalu puji aku.. IbuYang selalu nasihat aku.. Ibu
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk? Ibu

Aku ada pasangan hidup sendiri
Bila seronok? Aku cari pasanganku
Bila sedih? Aku cari Ibu
Bila berjaya? Aku ceritakan pada pasanganku
Bila gagal? Aku ceritakan pada Ibu
Bila bahagia, aku peluk erat pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat ibuku
Bila nak bercuti? Aku bawa pasanganku
Bila sibuk? Aku hantar anak ke rumah ibu
Bila sambut valentine... Aku hadiahi bunga pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...Aku cuma dapat ucapkan Selamat Hari Ibu
Selalu........Aku ingat pasanganku
Selalu.....Ibu ingat kat aku
Bila....Bila.....Aku akan talipon pasanganku
Entah bila....Aku nak talipon ibu
Selalu....Aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila.....Aku nak belikan hadiah untuk Ibuku

psstttt (ehehe aku lum jumpe my real solmate & ideal pasangan lagi kay).............

p palang s: Hargailah ur lovely mum!! .....Sesungguhnya cinta n kasih syg darimu MAMA tidak ternilai... (",)

CONTEST Model Wanita Bertudung


Salam alls...
here my second timing i nk join another contest..hahakss jgn addicted udahla kan..just try my luck kay... hikhik :)
biasela lately ni aku suke laks blog walking kat another bloggers..pehh creativiti depa create their blog so AWESOME laaa.hahaksss.... so gempak n mantap gitu!!!....
actually byk lagi aku perlu learn n explore about thiz blog...ermmm cume masa skg jer xder nk ngadap my lappy all time....huhukss komitmen keje n kuliah aku nie membataskan skit utk update n jdi bloggers yg active..hikhik...
hurmm so far quiet impressive..gegege skg da ngamai followers...suke~ suke~.. jumla jengah my blog yea... kalo leh comments la pape yg patut kay....hikhik
eh,da melalut laks..kay back for my entry yea..for this time aku join contest Model Wanita Bertudung...ehehe lebey kurang same cam b4 this cume diz once hanye perlu emailkan direct to the sponsored!..hahakss....
orait for those yg interested to join diz contest and wanna to more explaination
just click here yea...
ermmm..aisehh ader sape2 tak leh teach me how to link our blog to another bloggers??..huhuks help~ help~ saya budak baru belajar?..gegege.....
Kay alls, i've pen off rite now..upsss silapp...i've to stop rite now..ehehe
cu for next entry yea!!
Adios Ambigos.......daaaaa.....Wassalam

Thursday, September 3, 2009

"BEAUTIFUL GIRLS WITH HIJJAB CONTEST"

"BEAUTIFUL GIRLS WITH HIJJAB CONTEST"


Salam alls,

kay for diz entry....

i just explore this blog and i saw this cute contest... let me guess!!!!
hurmmm....yes...this is my first time joining contest through another blog....(",)..

hrmmm so why dont i try it, just try my luckly day....hahaksss....

orait guys if u all want to try and know more details about this, just click here,




mmm tadaaa ...here is my picture for the contest.....


i luv dis shawl too much!! it was so easy n simple to wear it!!!! damn i like u like crazyyyy!! hahaksss (",) mm i just bought it through online...... :p

Monday, August 31, 2009

Salam Kemerdekaan ke-52





Tanggal 31

Bulan lapan lima puluh tujuh

Merdeka ! Merdeka !

Tetaplah merdeka

Ia pasti menjadi sejarah



Tanggal 31

Bulan lapan lima puluh tujuh

Hari yang mulia

Hari bahagia

Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara

Ramai-ramai menyambut hari merdeka

Merdeka !

Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh

Hari mulia negaraku merdeka

1 Malaysia - Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan

Saturday, August 29, 2009

Salam Takziah!!Takziah Buat Keluarga Senator Prof Datuk Dr Ismail Md Salleh


KUALA LUMPUR, 27 Ogos – Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak dan semua ahli-ahli Majlis Tertinggi UMNO bersama dengan seluruh ahli UMNO mengucapkan salam takziah ke atas ahli keluarga dan sanak saudara pakar Ekonomi, Senator Prof Datuk Dr Ismail Md Salleh yang telah kembali ke rahmatullah.

Dilaporkan beliau meninggal dunia semasa dalam penerbangan dari China ke Singapura dan disahkan meninggal dunia di Hospital Besar Singapura sebaik tiba di hospital itu pada kira-kira pukul 8 pagi.

Allahyarham Dr Ismail, 61, telah mencipta sejarah sebagai Senator pertama dilantik daripada kalangan Orang Kurang Upaya (OKU) dan cacat penglihatan di Malaysia meninggalkan enam orang anak.

Beliau ialah bekas Timbalan Ketua Pengarah Institut Kajian Strategik Antarabangsa (ISIS) dan juga Ketua Pegawai Eksekutif Twintech Holdings dan Naib Canselor Universiti Kolej Antarabangsa Teknologi Twintech.

Beliau yang dilahirkan di Pasir Mas, Kelantan pada 2 September 1947 pernah mendapat pelbagai anugerah atas kecemerlangannya di bidang pengajian antaranya anugerah Guiness Book of Records sebagai orang cacat penglihatan pertama di dunia mendapat ijazah Doktor Falsafah.

Sesungguhnya sumbangan beliau kepada Negara tidak ternilai biarpun beliau dalam kategori OKU. Justeru, sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah ke atas Allahyarham dan semoga roh beliau ditempatkan bersama orang-orang yang beriman – Al-Fatihah.



p/s : Al-Fatihah...Moga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg mukminin.. Jasamu sungguh x ternilai,Prof!

Friday, August 28, 2009

Hijau Daun – Suaraku (Berharap)



Di sini aku masih sendiri
Merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
Masih tanpamu


Bila esok hari datang lagi
Ku coba untuk hadapi semua ini
Meski tanpamu meski tanpamu



Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku di sini
Ku dapat tertawa menangis merenung
Di tempat ini aku bertahan

*Suara dengarkanlah aku


Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya



Suara dengarkanlah aku
Apakah aku slalu dihatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya



Kalau ku masih tetap di sini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu Aku menunggu


Suara dengarkanlah aku


Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya



Suara dengarkanlah aku
Apakah aku ada dihatinya
Aku di sini menunggunya
Masih berharap di dalam hatinya



Back to *Suara dengarkanlah aku

Thursday, August 27, 2009

Kuih..Kuih..Kuih Raya...wink~ wink~


Salam Pembuka Bicara..



wahh sedar tak sedar da 6 hari kn umat Islam berpuasa kan....ermmm aku ari ni da memulekan hari dgn usya2 dan shopping mopping..hahahaksss... sumenya bermula apabila semalam time turun waktu lunch jumpe Kak Niza nampak der jualan di MOA in front of office aku.. hoho..sok da budget nk gi usya la ari nie..ehehe ..kebetulan laks my mum suggests aku belikn MADU LEBAH ASLI kat my dad..



so aku mulekan pengembaraan aktiviti window shooping nie..ehehe memule ingat nk ajak my best buddies,Azie..tapi die x dpt nk join..die mau blik umah..ermm so aku contact la Pn Sarimah..ehehe mujur die nk gak trun..ermm so kami berempatla with Pn Rusmaini n Pn Zakiah..(",)..



then,cari punye carik MADU LEBAH tadak juga dijumpai..Bazar Jualan nie manyak jual tudung,brooch n baju2 kurung utk raye..termasuklah kuih raya..hahaksss awal kan da der kuih..hikhik.. utk ditaste kan dulu kot..trial taste..hahakss..


aku terpesona dgn keunikan TART BURBERRY..upsss silap laks..ahakkss TART BLUEBERRY..pergg mengancam kalernya..kaler purple u..one of my peberet color!! hikhik.. :) terus aku amikla..hahaks adeii kna tguu sebulan lagi..that means 14 n 15hb utk order if berkenaan nk amik lagila...

tart blueberry
bkn tu jer ..aku singgah next stall..pehh nie lagi cute,seh!! ehehe der STRAWBERRY COOKIES...(hahaks another peberet colorku) chumel la design die..adeii sygnyer nk mamam.. ermm kalo sedap kedua2 cookies nie lehla tempah nanti utk raye....hahakss...


strawberry cookies
ari nie last days Jualan...hahaks berjaya mengawal nafsu membeli..dgn beli ala kadar sahaja..kuikui :p hahaksss ..aku beli JUS KISMIS BERPERISA ANGGUR skali td..hahaks beli 2..one for my family n another one stock kat umah aku di Putrajaya....

p/s korang sume tempah ker buat kuih raye diz year??..

Wednesday, August 26, 2009

Tupperware...da sape nk order??..hikhik :)


Salam Ramadhan....

hahakss kay jgn terkezut yer...diz time nk promote Sempena Syawal yg akan menjelang nie...ehehe aku nk promote new catalogue from Tupperware... der sape2 minta nk join as members or nk beli ...just let me know kay.... ermm actually since last year aku jadi dealers.. tapi beli utk keperluan sendiri dan kwn2 opsimate aku jer..ala kadar jer.. x la havoc sgt okay!! ehehe harga boleh dirunding (eceh2 macam nk jual rumah n kete laks).. hahaks leh dirundingkan utk diberikan more discount la...
jumm check it out!!
kay ni adalah sebahagian drp offers yg aku titipkan utk jamu2 mata bloggers sume yerr utk bulan nie menjelang Syawal kay!!! actually der lagi yea....




pada yg berkenaan tu leh email aku di bloom_rynn@yahoo.co.uk utk dptkan butiran lanjut kay...


p/s teringin laks nk beli set hijau diz year!! chumell laa ..limited la..nanti kuar kaler lain laksss

Saturday, August 22, 2009

Mehh Niat Puasa utk Sebulan...

Lafaz Niat Puasa Untuk Sebulan.
نـَوَيْتُ صَوْم َ شـَهْرِ رَمـَضَانَ كـُلـِهِ لِلـَّهِ تـَعَالىَ
“Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta”ala”
Lafaz Niat Puasa.
نـَوَيْتُ صَوْمَ غـَدٍ عَـنْ ا َدَاءِ فـَرْض ِ شـَهْرِ رَمـَضَانَ ...هـَذِهِ السَّـنـَةِ لِلـَّهِ تـَعَالىَ
“Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala

RAMADHAN AL MUBARAK.....

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna..
Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula..
Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintah-Nya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti..
Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan..
Selangkah demi selangkah…
Dengan rahmat-Mu oh Tuhanku…
Ku tempuh jua..

Thursday, August 20, 2009

Yovie & The Nuno – Menjaga Hati

masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah pertanda
cinta tak di sini lagi
kau tlah berpaling
reff:
biarkan aku menjaga perasaan ini, ohh
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi, aku takkan pergi
kau menjaga, aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu
cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meski ku lihat kini
kau di seberang sana

repeat reff

andai akhirnya
kau tak juga kembali
aku tetap sendiri
menjaga hati
repeat reff [3x]
sejujurnya diriku masih mengharapkanmu

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) 2008

ade gaye model baju muslimah tak?..huhaksss

change mode jap...

Salam alls,

1st all, sowwila da lame tak menjengah ke blog Awesome ku ni...ermm sekian lama asenya da menyepi dgn blog nih..hikhik..biasela routine cam biase..bz dgn keje.. ermm diz issue still masih hangat lagi..hahaksss..:p ermm ari ni aku salah sorang Jemputan ke Majlis APC 2008 di Jabatanku.. so far alhamdulillah nie kali ke-2 aku attend since keje kt Jabatan ni..but diz year just jadi pemerhati @ jemputan ajer...b4 diz involves sbgai AJK ....wahh leh tahan gak penerima2 Anugerah dan Anjakan Gaji Tahun 2008 nie.... wahhh congrats alls!!!...

with Kak Ayu...

waahh candid..ketawa dgn senang hati

kayla...see u next year kay...daaaa

p palang s: biler erk turn aku laks?? hahaksss berangan tak berbyar kan..hikhik

Thursday, August 6, 2009

Madah-Madah Pujangga


yellow n white umbrella bergantungan..nice kn

gua dalam taman
badak sumbu ditaburi kuaci... with burung kakak tua..


eeii cam bunga yg aku gantung kt bilik tido umahla

MENARA BUNGA
TOWER OF FLOWERS
I ran and ran, through the thick,strange forest,till I reached a cleaning...
How amazed I was when a mysterious tower stood in front of me,tall and majestic against the forest beyond, full of brilliant colors in a swirl of mesmerizing patterns!
There I stood transfixed by its beauty, notv realizing the time slipping away....

MENARA BUNGA
Sedang aku berlari, tiba-tiba aku tiba di sebuah kawasan lapang.... Betapa terpegunnya aku takkala melihat sebuah menara tersergam indah penuh misteri, berlatar belakangkan hujan menghijau, disaluti warna-warna indah membentuk corak yang amat mengkagumkan!
Betapa kagumnya aku dengan keindahannya hinggakan tidak sedar waktu berlalu begitu pantas...

ALAM MIMPI
Setibanya aku di sebuah jambatan, baru aku sedari persekitaran telah berubah, aku kini di sebuah dunia yang sangat aneh...... Ku teruskan jua langkahku menyeberangi lembah-lembah dan kabut sejuk, sambil tertanya-tanya apakah yang sedang menantiku di seberang.....

ku tinjau kanan ku tinjau kiri....

rupa-rupanya...

Pak Belang dan Sang Kancil menanti kehadiranku...hikhikhik

mlm da kian melabuhkan tirainya...Zerjan perlu di hantar pulang..hahahaks..moga bertemu kali utk Pesta Floria 2010 tahun depan........daaaa..


p palang s: hahakssss kreatifla kan...bungaan nie di decorate sedemikian rupa.... nape x jual bouquet of flowers erk??? rugila..kalo x akula peminta setia..hikhik