SWEET MEMO


Sweet Pinky

Monday, September 14, 2009

Kisah sepanjang last weekand until on Monday...


Salam .....


ermm da lame benor laks ase x update my blog..ermm lately ni just blogwalking jer another bloggers...ermm actually byk citer sepanjang minggu udah..aku lately ni bz focus on test @ my campus UTM..huhuks..biasela keje smbil study byk komitmen n cabaran..gegege nk study pun x sempat...so knala bijak bahagikan mase..hoho...hurmm..

so far alhamdulillah lega atlast da berakhir test..so dptla menghadapi HARI RAYA AIDILFITRI MINAL WALFAIZIN yg bakal menjelma setahun sekali ni dgn tenangnya..gegege (padahal final exam akan menjelang laks pas ni).. aku xtau nape laks diz sem malaih sgt nk study..slalu amik last2 minute..lebey suke memerap kat my bedroom..gegege tido dgn lenanya di tilam ku yg empuk beralaskan my peberet cadar IKEA..ehehe...udahla diz sem aku amik lebih credit hours..Ya Allah kuatkanla semangatku!!...aminn



last Saturday aku der Test Aljabar Linear..uwaa... nyesal la..ase cam nk redue jer test tu..huhuks ni la padahnye tanak wat exercise..gegegege isaula kalo x dpt maintain my CGPA...gege nk dean list lagi diz sem...hikhik.. erm and by Sunday laks test OOP Programming in JAVA..just imagine dlm satu ari aku kna cover 3 4 chapter..padahal b4 nie bknnyer phm sgt diz subject..huhuks atlast br nk fokus n phmkn...alhamdulillah dptla ku memahami diz subject after aku check it out through my lappy n notes2 Prof...even though masih kelabu (blur) pada certain2 topic..gegege...coding2 nie wat kepala ku berasap la..lalala wink~ wink~ nape dulu time study Visual Basic 6 mudah jer..ehehe malah makin sonok laks wat..tapi yg nie..kna pakse rela laks...hahaksss :p


ermmm weekand aku for this month dan mendatang takder istilah rehat...aku akan penuhkan my routine gi opis,kuliah,opis,kuliah,opis,kuliah..... huhuksss i need a rest la...uwaaaaa....bile saat aku dpt rest on weekand.......insyallah kalo ikutkan aku ingat pas bis jer study nk continue study lagi...so knala kuat skit semangat tu..belajar selagi terdaya....


diz week aku akan stay sorang2 semula di Putrajaya..my bro da start cuti..amboih sakanla college die da awal2 start cuti..awal seminggu laks tu..hahaks aku ngusik my mum gtau susah2 sgt soh jer Amy wat kan kuih raye by thiz year...hahakss yeala cume die jer yg cuti duk kt umah skg..yg lain masih lagi berkeje.....ehehehe


Ari ni pas jer bis time keje..aku singgah umah dulu anta my bag2 n my lappy kt apartment..yeala biasela bile time hujung minggu mesti angkut bagai2 blik umah my parents..so niat da nk gi Alamanda..so apelagi knala taruk dulu brg2 yg der dlm bonet ke umah dulu..kang naya nak angkut dari basement ke tingkat atas..adeii naik lift sampai ke puncak langit nun..hikhik..tak sanggup den!!.. ermm then trus jer direct gi Alamanda..


sajer nk terapi minda...hahaks penawar ubat pas bertungkus lumus menghadapi test..hahaks (test yg x seberapa jer jwapannyer)..isauulaaa... lalalaala ermmm aku gi Lovely Lace, Body Shop, Parkson, SASA n boutique GUESS..cuci mate2 dulu... last2 terkenan laks dgn compact powder Body Shop n for eyes bags.. hahaks..pehh mau dkt 200 rat gak la..hahaks actually mmg da niat nk beli if compact powder MAC yg aku beli kat KLCC tu akan bis nanti..utk backup la..tapi sbnarnyer MAC tu masih lg berjasa..der byk lagi..pehh tahan gak erk bedak ni..aku berkenan sejak ngok stylishnyer bekas compact powder Body Shop yg unique tu biler Kak Niza (my classmate kt UTM) wear it!! so mmg cadang nk beli nanti.. so far aku cume penah pkai perfume (ni pun time study dulu2 kat Damansara) n lip gloss Body Shop jer (nie since last year)...yg lain sume x penah gi..kalo sesuai..aku akan maintain on using diz product...hahaks akhirnya termkn pujukan rayu sales gurl yang sgt menarik n sangat la sopan melayan customer nyer okeh! ehehe aku trus register as member Body Shop!!..er adakah nyesal..oo tidakk..ehehe.... ahli utk seumur idup!! kayla tu ,beb!.... (",) wink~ wink~


mm pas tu trus gi Secret Recipe..teringin laks nk ase brownies Carrot Cheese n Giant Currypuff yg spicy tu..ehehe so apelagi aku tapaula...ngamai benor owang skg berbuka puasa even ari2 akhir nk puasa nie..sume tempat reserved..adeiii... pas tu aku gi jenjalan gi MPH..da lame tak beli novel n buku2..asyik ngadap buku2 kuliah jer...ermm last2 aku belila Tafsir Al-Quran (pink kaler lagi u..ehehe cutela) dan

Majmu Syarif Kamil (buku doa2 seharian, Zikir dan Yassin)...serius bile tgk Majmu Syarif Kamil ni teringat kat Kak Shaba...sungguh tak sangka dpt jumpe buku ni kat MPH..kalo x silap Kak Shaba time tu beli kat Makkah..alhamdulillah berkat bulan pose..aku dptla memilikinya...insyallah akan aku gunakan dgn sebaik2 nya...(really miss her so much la...akak Shaba!!... akak ni telah wat pilihan utk bersara awal pada 1 Sept 2009)..

last2 aku nekad la nk berbuka gak kat Kenny Roger's tetibe aku craving nk mam Macaroni Chicken Cheese laks n Ice Blended..gegege.. even berbuka sorang2 aku redah jer...ehehe..buhsan gak tapi telan jer la....ehehe.. ermmm last2 aku blik umah kul 8.45 mlm....

*inilah kisah ku sehingga hari Monday...........

-THE END-

5 comments:

Mad Tomato said...

Hello! Just blog hopping...

Have a nice day! :)

MiSs YusRina said...

Heloo!..thanks for drop by!.. (",)

sarah-al-idrus said...

awk..samela kite pon xdpt wat test.huuu. susah gile.oh ade amik IT subjek gak ek.hehe

yuyu said...

fuyOO..bukak pOse sesOwg..caya la..heee..thks fOllOw sya nye link..t sya fOllOW link awk ek.. :-)

Anonymous said...

Wow!

Maybe this is worth sharing that i found in this few posts below.[url=http://www.carcoverspal.com]Car Cover[/url]